Birgit Aust, seniorforsker ved det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, er en af forskerne bag undersøgelsen af danmarkshistorien største sygefraværsprojekt (Tilbage Til Arbejde). Hun forklarer, at det har været et klart fokus i projektet, at jobcentrene skulle samarbejde mere med arbejdspladserne om at få de syge tilbage til arbejdet. Den aktive kontakt og møder på virksomheden er en vigtig faktor i at få sygemeldte tilbage i job.
- Det var selvfølgelig et formål med hele projektet at samarbejdet med virksomhederne skulle prioriteres. Vi har haft stor opmærksomhed på kontakten til arbejdspladserne i hele projektet, og har spurgt os selv om, hvorfor det kun er i 13 pct. af sagerne, at der har været møder mellem virksomhederne og jobcenteret, siger Birgit Aust til Agenda.
Hun peger bl.a. på, at projektet er blevet gennemført i en lavkonjunktur, hvor mange af de sygemeldte er blevet afskediget undervejs i deres sygdomsforløb. Hun forklarer, at selv om det i vidt omfang er lykkes at få de sygemeldte med i TTA-projektet inden 8. sygefraværsuge, så har man i nogle tilfælde ikke nået at holde møde med virksomheden inden afskedigelsen.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.