Forældre skal inddrages i at forhindre unge i at rejse til Syrien for at kæmpe. Derfor har Social-, Børne- og Integrationsministeriet netop afholdt et kursus for landets kommuner om, hvordan man lokalt inddrager og støtter forældrene i at forebygge unges deltagelse i den væbnede kamp i Syrien, oplyser ministeriet.
Kurset går ud på, hvordan man lokalt kan støtte og inddrage forældrene, så det sikres, at de tager ansvar for deres børn og er med til at forebygge, at de rejser til Syrien for at deltage i væbnet kamp.
Mindst 65 personer er siden sommeren 2012 rejst fra Danmark til Syrien for at tilslutte oprøret mod al-Assad-regimet. Kommunerne modtager henvendelser fra forældre, der er bange for, at deres børn er på vej til Syrien eller allerede er rejst.
Kurset har til formål at sikre, at kommunale medarbejdere og politiet fremadrettet har den fornødne viden til at gå i dialog med forældrene om, hvordan de i hjemmet kan bidrage til at forhindre, at unge bliver rekrutteret til kamp. De skal også kunne forebygge fjendebilleder og hjælpe til at minimere konflikter i familierne og støtte de forældre, der ikke magter dialogen med børnene.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.