Både i København, Aarhus, Odense og Roskilde Kommuner opfordres plejepersonalet til ikke at gribe ældre borgere af hensyn til medarbejdernes fysiske ve og vel. I København er anbefalingen indskrevet i en håndbog for plejepersonalet. Det skriver Kristeligt Dagblad.
- Statistisk set fører et lårbensbrud ikke til en alvorlig lidelse, men for mennesker på 80 eller 90 år kan det være så slemt, at man ikke kommer sig. Man bliver måske lagt ned og får følgesygdomme. Men skal man være kynisk, kan man sige, at der er færre år at leve i, end hvis du er 20 år og får knækket ryggen. Jeg vil til enhver tid forsvare, at jeg mener dette, men det lyder ikke godt og ser ikke godt ud på skrift, siger arbejdsmiljø-koordinator i Odense, Lars Erik Bengtsson.
Chefkonsulent i Ældre Sagen Margrethe Kähler tager afstand fra, at medarbejderne i ældreplejen direkte opfordres til ikke at gribe ældre borgere. Det er ifølge hende en brutal tanke, at ældres helbred ikke er helt så vigtigt som personalets, eftersom personalet lever længere end de ældre.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.