Ankestyrelsen har i de senere år modtaget et stigende antal underretninger om bekymring for børn og unge, og vi behandler et stigende antal sager af egen drift. Ikke alle kommuner er helt klar over, hvad deres rolle og forpligtelser er under en egen-drift-sag, men kommunen har fortsat et ansvar, skriver specialkonsulent Jytte Eline Falk-Lorenzen i Nyt fra Ankestyrelsen:
Når vi har modtaget en underretning eller er blevet bekymrede for et barn eller en ung på anden måde, kontakter vi kommunen for at få de oplysninger, kommunen har om barnet og familien, og en redegørelse fra kommunen om barnets eller den unges forhold.
Vi kan vælge at tage sagen op af egen drift, efter at vi har vurderet sagen sammen med en af vores børnesagkyndige. Ankestyrelsen tager sager op af egen drift, når vi vurderer, at kommunen ikke har foretaget de fornødne sagsbehandlingsskridt i sagen, eller kommunen ikke har truffet de afgørelser om støtte, som bedst kan løse barnets eller den unges problemer og behov.
Kommunen skal, uanset vores behandling af sagen, fortsat følge sagen og i nødvendigt omfang træffe afgørelse om støtteforanstaltninger i forhold til familien.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.