
KOLDING / HOVEDSTADEN: Alt for lange svartider på akuttelefonen i Region Hovedstaden var i begyndelsen af 2014 den helt store pressehistorie, og for ledelsen bag den sygeplejerske-drevne Akuttelefonen 1813, er svaret på den form for belastning af systemet - også nu her halvandet år efter - ledelsesmæssigt nærvær.
Sådan formulerede vicedirektør i Akuttelefonen 1813, Birgitte Rav Degenkolv, det i hvert fald på KL's ældrekonference i Kolding, hvor temaet var, hvordan det at befinde sig i orkanens øje kunne forvandles til udvikling og fremdrift.
- Da det gik løs, hev vi en lang periode rigtig meget ledelseskraft ud fra de andre afdelinger - for at kunne være tilstede. For det er klart, at det stresser en orgnisation langvarigt at være i mediernes søgelys, fortalte Degenkolv og nævnte bl.a. til eftertanke, hvordan en åben linje over for pressen havde betydet masser af tv-klip og pressefotos af sygeplejersker på arbejde ved akut-telefonerne. Billeder, som blev brugt igen og igen, når der i foråret dukkede nye sager op - og som viste sig at betyde en ekstra belastning for flere af de ansatte, nu de ellers var i gang med at forbedre indsatsen.
Sværere at rekruttere
- Vi i ledelsen skiftedes til at være på arbejde, være synlige og til at få fat i - både for de ansatte , så de ikke skulle gå ned med flaget. Og for pressen - også på de skæve tidspunkter af døgnet. Og den del af arbejdet er i vore dage blevet større - bl.a. når der er så stort et fokus på enkeltsager. Hvor borgere bl.a. via de sociale medier ofte kender til konkrete klagesager længe før, vi selv gør.
For Akuttelefonen 1813 betød presset fra pressen bl.a., at det blev sværere at rekruttere blandt sygeplejerskerne, men også at det blev nødvendigt med bedre introduktionsprogrammer til de nyansatte, hvor de første var bevet kastet ud i det.
- I begyndelsen tog vi det nok mere, som det kom, rekapitulerer Birgitte Rav Degenkolv. Med den konsekvens, at vi hele tiden følte os bagud. Men efterhånden har vi fået mere ledelsesmæssigt fokus på at være proaktiv, når de dårlige sager dukker op, og hvor vi kan forvente modstand. Men først og fremmest mere fokus på patiensikkerheden.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.