dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Livøs gamle fængselsceller på vej mod renovering

KORT NYT9. FEB 2024 7.18

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Museum har sammen med Naturstyrelsen Himmerland, som administrerer limfjordsøen Livø, og Aalborg Universitet en ambition om at renovere nogle af de gamle bygninger på øen, der i 1911-1961 var anstalt for 743 såkaldt asociale, kriminelle og åndssvage mænd, oplyser Nordjyske.

På øen er der seks fængselsceller, som - hvis det lykkes at få fondene med økonomisk - skal renoveres. To af cellerne skal åbnes for offentligheden. Kulturudvalget i Vesthimmerland Kommune foreslår nu enstemmigt at støtte projektet økonomisk ved at påtage sig en årlig driftsudgift på 118.600 kr. fra 2027.

- Tilsagnet om driftspenge er dog under forudsætning af, at de eksterne fonde siger ja til at betale etableringen af Livø-projektet, fastslår udvalgsformand Per Nyborg (K), som fortæller, at det ofte er sådan, at store fonde kræver, at kommunen også er med økonomisk, hvis de skal give penge til et projekt.

ka

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.