- Konklusionen er, at det kan lade sig gøre at skabe udvikling mange steder i yderområderne; det kræver først og fremmest, at der er borgere, som selv tager initiativ, siger seniorrådgiver, ph.d. Hanne Tanvig til Jyllands-Posten.
I undersøgelsen fra Skov & Landskab ved Københavns Universitet har Hanne Tanvig analyseret udviklingen 10 steder i landet og opstillet en model for, hvad der skal til, for at der kan skabes udvikling i Udkantsdanmark.
Gunnar Lind Haase Svendsen, der er professor på Center for Landdistriktsforskning, er enig i, at udvikling også skal komme fra landsbyerne selv, men han peger dog også på, at flere betingelser skal være til stede, før de små samfund igen kan tiltrække tilflyttere: Der skal først og fremmest være job.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.