dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Foto: Colourbox

Lolland vil sikre statsstøtte til virksomheder

EU-Kommissionen giver Danmark lov til at udpege særlige områder, hvor virksomheder kan modtage direkte statsstøtte

LOLLAND: Når en virksomhed overvejer at etablere sig i Lolland Kommune, så kan der måske også fremover falde en ekstra sukkerknald af: Statsstøtte.

EU-Kommissionen har denne uge besluttet, at Danmark også fra 2014 til 2020 kan beslutte, at særlige områder – der har vanskelige udviklingsvilkår – kan give støtte direkte til virksomhederne.

- Vi er glade og tilfredse med det, for vi har arbejdet for at de opretholdt denne ordning, lige så længe det nye regionalstøtteprogram har været diskuteret, fortæller Thomas Knudsen, kommunaldirektør i Lolland Kommune.

En overgang så det ellers sort ud. I et første udkast var en model i spil, hvor Danmark, Luxembourg og Holland blev forhindret i at udpege statsstøtteområder. Blandt andet efter dansk pres besluttede EU-Kommissionen onsdag, at også disse tre lande kan udpege særlige statsstøtteområder. I Danmarks tilfælde kan arealet dække otte procent af befolkningen. Det er omtrent samme omfang som i dag.

Tiltrækker arbejdspladser
EU's embedsmænd traf en fornuftig beslutning, mener Thomas Knudsen.
- Vi mener, at det er den mest effektive måde at skabe arbejdspladser på, siger han og tilføjer, at det kan have betydning i forhold til at tiltrække virksomheder under byggeriet af Femern-forbindelsen.

- Det giver mest beskæftigelse for de kroner, vi investerer, fordi det er en investering direkte i arbejdspladser, hvor de fleste andre regionalstøtteprojekter er en mere indirekte investering i vækst, fortæller han.

Thomas Knudsen peger på undersøgelser, der viser, at det koster 150.000 kroner at skabe en arbejdsplads, når regionalstøtten går direkte til virksomheden. I andre projekter, hvor støtten går til klyngedannelser, uddannelse og lignende, koster den enkelte arbejdsplads væsentligt mere.

Guldborgsund får intet
Muligheden for statsstøtte er ikke på plads, før den danske regering har udpeget de særlige statsstøtteområder. Under de nuværende regler har Danmark givet mulighed for at give regionalstøtte – via de regionale vækstfora – til de 27 danske småøer, Læsø, Ærø, Langeland, Samsø, Bornholm og Lolland Kommune.

Den del af Lolland, der hører til Guldborgsund Kommune, er dog ikke omfattet reglerne. Det forsøger de to kommuner at rette op på.
- Mange ser det som et sammenhængende arbejdsmarked. Det kan nogle gange være svært at forklare, at man kan få statsstøtte i Maribo, men ikke i Sakskøbing, siger Thomas Knudsen.

Det er regeringen og Folketinget, der kan bestemme at udvide ordningen.
- Vi har været hele vejen rundt, både med ministre, folketingspolitikere og embedsmænd. Det er ikke kun et spørgsmål om at få en politisk tjeneste. Vi mener også, at der er fagligt gode grunde til det. Vi mener oprigtigt, at dette er en god ordning set med danske øjne, siger kommunaldirektøren.

Af Sjælland Danmark EU Nyt

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/lolland-vil-sikre-statsstoette-til-virksomheder

GDPR