KØBENHAVN: I stedet for at fjerne børn fra familier plaget af misbrug, vold, psykisk sygdom eller seksuelle overgreb vælger kommunen i en række tilfælde en metode, hvor kommunen kan trænge ind i hjemmene uden at have beviser for overgreb – og hvor børnene beskyttes ved mandsopdækning af familien,
- Det er en ultimativ succes, at vi kan holde sammen på familierne i disse højrisikosager, hvor normal praksis ville have betydet anbringelse af alle børn, siger områdechef Mikkel Damgaards fra Københavns Kommunes socialforvaltning til Politiken.
Vælger forældrene at samarbejde, får familierne en sikkerhedsplan for, hvordan børnene kan få beskyttelse både af kommunens medarbejdere, der kommer i hjemmet, og fra personer i familiens netværk: slægtninge, venner og andre.
Indtil nu har over et halvt hundrede børn i 43 familier været omfattet. I 17 af disse familier er sikkerhedssagen afsluttet, og 60 pct. af børnene endte med ikke at blive anbragt. Resten kom på institution eller i familiepleje.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.