Langt de fleste unge vil ikke søge efter hjælp, hvis far slår, mor drikker eller en fra omgangskredsen begår overgreb. Det viser en ny undersøgelse, som Børnerådet har lavet blandt deres Børne- og Ungepanel via et spørgeskema.
Børnerådet har spurgt cirka 1500 elever i 8.-klasse om deres erfaringer med vold seksuelle overgreb og misbrug af alkohol eller stoffer i hjemmet eller omgangskredsen. Og dernæst om de i så fald har opsøgt hjælp.
Otte pct. af de unge svarer, at de har haft behov for hjælp i forbindelse med vold i hjemmet, men det er kun under halvdelen af dem, der har opsøgt hjælp. Seks procent af de unge i panelet har haft behov for hjælp i forbindelse med alkohol og stoffer, og her har lidt under halvdelen opsøgt hjælp. Fem procent af de unge har haft behov for hjælp i forbindelse med seksuelle overgreb, og der har præcis halvdelen opsøgt hjælp.
Undersøgelsen viser ifølge formanden for Børnerådet, Per Larsen, at alt for mange unge simpelthen ikke ved, hvor de skal henvende sig, hvis de har brug for det. Og det er alarmerende:
Han foreslår et samarbejde med eksempelvis undervisningsministeren, hvor man kunne få en årlig dag op at stå, så de unge kan få mere information om, hvad de kan gøre, hvis de af den ene eller anden grund har brug for hjælp.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.