I 2005 gav Folketinget derfor 40 mio. kr. til projekter, der skulle inkludere vanskeligt stillede børn i Danmarks organiserede foreningsidræt. Men i dag er mange af de statsstøttede projekter forsvundet, og der er stor usikkerhed om, hvilken forskel de har gjort.
- Det er yderst kritisabelt, at man ikke stillede krav om, at projekterne skulle evalueres i forhold til de målsætninger, ansøgerne oprindeligt skrev, at de ville opfylde. Mange af projekterne er lukket ned, uden at det er blevet dokumenteret, hvad børnenes udbytte har været, siger Jan Toftegaard Støckel fra Syddansk Universitets (SDU) Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund til Videnskab.dk.
Sammen med andre forskere fra SDU er Jan Toftegaard Støckel blevet bedt om at evaluere, hvad der kom ud af de statsstøttede projekter. Forskerne er netop blevet færdige med evalueringsrapporten Idrættens Outsidere – inklusion eller eksklusion af vanskeligt stillede børn og unge i idræt.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.