Manglende samarbejde fra en borger om at opfylde indsatsmål i en handleplan giver ikke i sig selv kommunen ret til at stoppe et tilbud om hjælp eller støtte. Tværtimod har kommunen pligt til løbende at sikre sig, at hjælpen 'er tilrettelagt på en sådan måde, at borgeren er i stand til at modtage den' og om nødvendigt justere den ved fx at ændre på indsatsmålene.
Det fastslår Ankestyrelsen i en principafgørelse. Først hvis der er gjort forsøg på at tilpasse kommunens tilbud, men borgeren på trods af fyldestgørende fortsat ikke samarbejder, er kommunen berettiget til at lade et tilbud om hjælp ophøre. Begrundelsen er i såfald at der 'ikke længere er noget formål med hjælpen'.
Principafgørelsen er truffet på baggrund af en konkret sag, hvor en kommune ville tage en borger ud af et midlertidigt botilbud. Ankestyrelsen kræver, at kommunen skal behandle sagen på ny, fordi sagen inden kommunens afgørelser ikke er tilstrækkeligt belyst, i forhold til hvilke bestræbelser kommunen har gjort for at så samarbejdet på gled.
mk
Læs afgørelsen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.