Der er blevet stadig færre personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse. Nye tal viser, at der i september 2017 var 16.700 færre fuldtidspersoner end i april 2016, når der tages højde for sæsonudsving. Faldet udgør 10,7 pct., oplyser Beskæftigelsesministeriet.
I april 2016 trådte både kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen i kraft. Med kontanthjælpsloftet er der sat en grænse for, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser, så det bedre kan betale sig at arbejde. 225-timersreglen betyder, at personer, der er vurderet i stand til at arbejde, skal have arbejdet mindst 225 timer i løbet af et år for ikke at blive trukket i ydelsen.
Antallet af fuldtidspersoner på offentlige ydelser fra juni 2015 – juni 2017 er gået fra 728.100 til 686.300 personer, svarende til et fald på 41.800. Den største del af faldet kan henføres til efterløn og personer på dagpenge og midlertidige ydelser. Derudover er antallet af fuldtidspersoner på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse bragt ned, mens der ses en stigning for dem på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering eller forrevalidering.
jlb
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.