dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Markant fald i langtidsledighed i Horsens

I løbet af det seneste år har Horsens Kommune nedbragt antallet af langtidsledige med 26,7 pct. Et koordineret jobberedskab er årsagen, forklarer stolt borgmester
22. OKT 2014 10.36

HORSENS: Måske lyder Horsens-alliancen mest som et fodboldhold, men navnet dækker over den koordinerede jobindsats, der har gjort Horsens Kommune i stand til at reducere antallet af langtidsledige i Horsens med en fjerdedel på bare et år. I august 2013 var der 606 langtidsledige, og det tal var faldet til 444 i august i år. Opskriften fra Horsens er simpel, men den har nedbragt antallet af langtidsledige hurtigere end resten af landet.

- I Horsens har vi lært, at intet lykkes, hvis vi ikke spiller sammen med erhvervslivet. Vi gør det sammen, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Horsens-alliancen har placeret virksomheder, jobcenter, a-kasser og kommunen om det samme bord i det samme hus i kommunens jobberedskab. Og det har gjort det nemmere at formidle kontakten mellem de modtagere af dagpenge, som er tæt på at falde ud af dagpengesystemet, og private virksomheder, kommunale, regionale og statslige arbejdspladser i kommunen, fortæller borgmesteren.

De sidste skal blive de første
En af de væsentligste ændringer, som oprettelsen af jobberedskabet har skabt, er, at man nu kigger på dem, der har været ledige i længst tid og starter med at finde et job til dem.

- Vi begyndte at kigge bagerst i køen efter et match mellem virksomhed og langtidsledig. Vi har fundet en måde at arbejde sammen på, som virker rigtig godt, siger Peter Sørensen.

Som tak for, at de lokale virksomheder hjælper med at få langtidsledige i job, har kommunen lovet at sænke dækningsafgiften. Og det har medvirket, at kommunens andel af langtidsledige nu er på 1,13 pct. mod et landsgennemsnit på 1,5.

Flere kopierer succesen
Jobberedskabet i Horsens Kommune er det første af sin art i Danmark, men flere kommuner er begyndt at følge trop. Beskæftigelseschef Frode Fårup mener sagtens, at modellen fra Horsens kan kopieres i andre kommuner, men man skal ikke regne med at se resultater det første stykke tid.

- Det lyder banalt og enkelt, men det er svært at virkeliggøre det. Udfordringen er at bygge en relation og lave en alliance. Det handler om at skabe tillid, og det sker ikke fra dag til dag, siger beskæftigelsesdirektør Frode Fårup til dknyt.

Også i Folketinget peger flere politikere på, at andre kommuner kan lære af Horsens, ligesom den tidligere beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) allerede i 2013 var på besøg for at se på modellen i Horsens.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/markant-fald-i-langtidsledighed-i-horsens

GDPR