Stadig flere kommuner bruger mentorer til at få udsatte unge i gang med enten job elller uddannelse. En rapport over mentorordningen i 13 kommuner landet over viser, at mentorstøtte bidrager positivt til at flere udsatte unge kommer i gang med uddannelse eller i job. Det skriver DR Sjælland.
Rapporten fra styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering konkluderer blandt andet at: Der er en markant positiv uddannelseseffekt på 7-10 procentpoint for udsatte unge, der har fuldført folkeskolen med under 4 i 9. klasses karaktergennemsnit.
I Næstved er der for at løfte denne opgave lige nu ansat 30 mentorer, som også skal agere rollemodeller for de unge. De fleste på fuld tid.
- De unge har brug for nogle at spejle sig i, og derfor har vi rekrutteret vores mentorer, der har erfaring med både indvandrer- og bandemiljøet. Og vi har også mentorer med speciale i ADHD og andre psykiske lidelser, siger faglig leder Brith Manhart Purup.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.