dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Mere fokus, mere tempo og mere lovlighed i børnesager
Sagsbehandlerne i Næstved skal blive bedre til at inddrage børn og forældre undervejs.
Foto: Næstved Kommune

Mere fokus, mere tempo og mere lovlighed i børnesager

Task Force fremlægger anbefalinger til det specialiserede børneområde i Næstved Kommune.

NÆSTVED: Mere inddragende, mere fokuseret og mere lovligt. Sådan skal sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet i Næstved gerne foregå fremover.

Den Permanente Task Force under Socialstyrelsen og Ankestyrelsen har nu præsenteret sine anbefalinger til, hvad der skal forbedres, og næste skridt er en udviklingsplan, som skal styrke samarbejdet mellem familier og Center for Børn og Unge, oplyser kommunen.

- Et langt stykke hen ad vejen peger Task Forcen på de samme udfordringer, som vi selv har fået øje på. Samtidig bemærker de, at de udviklingsaktiviteter, der allerede er sat i gang, bidrager til, at vores sagsbehandling, samarbejdet med familierne og det tværgående samarbejde på området styrkes. Der er ingen tvivl om, at der ligger et stort stykke arbejde foran os, så vi kan få rettet op på det, der ikke fungerer - og det tager vi meget alvorligt, siger direktør Jan Milandt.

Analysen beskriver et overordnet billede af et styrket tværgående samarbejde på 0-18 års området mellem sagsbehandlerne, dagtilbud, skoler og medarbejdere for eksempel i BørnefamilieEnheden, Ungenetværket og Specialpædagogisk Netværk.

Ventetider reduceret

Det drejer sig blandt andet om at blive til at:

  • inddrage børn og forældre undervejs i udarbejdelse af undersøgelser og i forhold til afgørelser om hjælp.
  • fokusere undersøgelser på familiernes konkrete behov, så vi hurtigere finder frem til, hvilken hjælp familierne har brug for.
  • overholde lovgivningens proceskrav, så for eksempel tidsfrister på undersøgelser overholdes.
  • iværksætte de rette indsatser hurtigere.

Kommunen har allerede sat flere initiativer i gang og er blandt andet i gang med at indføre nye arbejdsgange på en række områder. Det gældert et koncept for ”Tidlig Tværfaglig Indsats” med dagtilbud og skoler, og reducerede ventetider på indsatser, så familier med udfordringer ikke skal vente så længe på hjælp eller en afgørelse.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Lars Hoppe Søe (R) udtaler:

- Først vil jeg sige, at jeg er glad for, at vi har lavet en politisk prioritering, så der kan ansættes flere rådgivere. Det behov har vi været bevidste om politisk – og rapporten understreger vigtigheden af dette. Det er klart, at jeg som udvalgsformand ikke kan være tilfreds med de udfordringer, der påpeges. Vi skal være væsentligt bedre til at hjælpe børn og familier, som står i en svær situation. Derfor sætter jeg også pris på, at vi allerede har sat gang i en udviklingsproces, som nu skal fokuseres endnu mere ud fra resultaterne i rapporten.

Mere information om Task Force.

Læs rapporten her.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.