dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Foto: Colourbox

Mikrolån vinder frem i kommunerne

I Aarhus og København kan arbejdsløse låne penge fra kommunekassen, hvis de drømmer om eget firma
20. JAN 2014 14.19

AARHUS / KØBENHAVN:  Ideen kommer fra udviklingsbistanden, men har bredt sig til det danske beskæftigelsessystem. Siden 2007 har ledige i Aarhus kunnet låne op til 50.000 kroner rentefrit af kommunen til at starte deres egen virksomhed. Flere andre kommuner ser nu nærmere på ordningen, som rådmanden på området kalder en succes.

- En stor andel, over en tredjedel, går fra at være på offentlig forsørgelse til at være selvforsørgende i forskellig grad. Det er succesfuldt, især når man tager i betragtning, hvor lidt det koster, siger Thomas Medom (SF), rådmand i Aarhus for sociale forhold og beskæftigelse.

Ordningen i Aarhus begyndte som et forsøg, men blev gjort permanent i midten af 2012. Siden har 11 ledige lånt penge af kommunen, og otte af dem er stadig selvstændige.

Det har fået andre kommuner til at lade sig inspirere af ordningen. Næstved og Hvidovre har kontaktet Aarhus for at høre om erfaringerne med projektet, og i Hvidovre overvejer man at lave et mikrolånsprojekt sammen med jobcenteret i København.

 

Abonnenter på Kommunen kan læse hele artiklen her

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/mikrolaan-vinder-frem-i-kommunerne

GDPR