dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Jens Dresling, Ritzau Scanpix.

Minister: For få kvindelige topledere i det offentlige

Det halter med ligestillingen, mener ligestillingsminister
27. AUG 2018 6.26

På trods af, at 70 pct. af de offentligt ansatte er kvinder, så sidder langt flere mænd end kvinder i topledelsen. I den offentlige sektor er 70 pct. af alle topledere mænd, mens blot 30 pct. er kvinder, viser rapporten Ligestillingsredegørelse 2017.

I rapporten, der udkommer hvart andet år, har alle kommuner, regioner og statslige institutioner med flere end 50 ansatte gjort status over deres indsats for at sikre ligestilling. Og det er ikke godt nok, at markant flere mænd end kvinder sidder i toplederstillingerne, mener ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V).

- Jeg synes, at det er forstemmende, at det ikke ser bedre ud med ligestillingen i den offentlige sektor. Ligestillingsredegørelserne bør blive brugt til noget selvrefleksion i de forskellige direktioner i forhold til, om de egentlig arbejder godt nok med at fremme ligestillingen, siger hun.

I ligestillingsredegørelserne skal kommuner, regioner og statslige institutioner forklare, hvordan og i hvilken grad de arbejder med ligestilling på personaleområdet og indenfor serviceområder for borgerne.

Store forskelle mellem komunerne
For kommunerne er der stor forskel på, i hvilken grad de tager initiativ til at fremme ligestillingen af mænd og kvinder, når der skal rekrutteres ledere. 40 af 98 kommuner arbejder slet ikke eller i ringe grad med at få både mænd og kvinder i ledelserne. Og det ærgrer ministeren, som ønsker, at kommunerne arbejder aktivt for at få flere kvindelige ledere.

- Det handler om at sætte nogle mål og tilrettelægge rekrutteringen sådan, at man får nogle kvindelige talenter i spil. Det kan være at tilrettelægge efteruddannelse og karriereforløb, så der tages hensyn til de kvindelige medarbejdere, siger Eva Kjer Hansen.

Ligestillingsministeren vil nu sætte et arbejde i gang og undersøge, hvordan kommuner, regioner og statslige institutioner kan blive motiveret til at arbejde bedre med at rekruttere flere kvinder. Hun vil også sørge for, at der i efteråret kommer et inspirationskatalog med eksempler på, hvordan man kan sørge for at få større mangfoldighed i ledelsen.

I en kommentar finder Kvinfo det 'lidt tyndt, i forhold til faktisk at ville ændre nogle strukturer, som har vist sig at være meget svære at forandre', siger direktør Henriette Laursen, der finder det 'helt afgørende at ændre fordelingen af mødres og fædres barsel'.

- I dag holder mødre 90 pct. af barslen, og det lægger sporene for hele karrieren, hvor moren også efter barslen tager det meste af omsorgsbyrden. Det gør noget i forhold til den videre karrierevej, siger Kvinfo-direktøren. 

Ritzau

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/minister-for-f-kvindelige-topledere-i-det-offentlige

GDPR