Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er ikke overrasket over, at en ny undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening tyder på, at et stort flertal af kontanthjælpsmodtagerne har helbredsproblemer. Tværtimod er det ifølge ministeren velkendt, at kontanthjælpsmodtagerne har andre problemer end bare ledighed, og derfor vakler han ikke i troen på, at det kontanthjælpsloft, som regeringen er ved at indføre, er den rigtige medicin.
- Der er ikke noget nyt i, at kontanthjælpsmodtagere i Danmark er en meget sammensat gruppe med meget forskellige problemer. Det nye er, at man ved, at bare det at være en del af det arbejdende fællesskab, er af meget stor værdi for den enkelte. Selv hvis man har en meget lille arbejdsevne, gælder det om at få aktiveret den, siger Jørn Neergaard Larsen.
Siger du ligefrem, at man kan blive mere rask af at komme i arbejde?
- Ja, det at være en del af det arbejdende fællesskab frem for at være isoleret i sin lejlighed, ved man inden for de seneste år, at det er meget værdifuldt, svarer ministeren.
Lovforslaget sætter en grænse for, hvor store ydelser såsom boligstøtte kontanthjælpsmodtagerne samlet set kan modtage. Samtidig indføres et krav om, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde mindst 225 timer på et år, ellers bliver der skåret i støtten.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.