RANDERS: En afgørelse i Beskæftigelsesankenævnet har fjernet incitamentet til at bruge jobrotation for mange virksomheder i Region Midtjylland, når de efteruddanner medarbejdere. Randers Kommune har rejst sagen for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, og hun er nu på vej med en 2-årig forsøgsordning, som kan løse problemet, vurderer formand for arbejdsmarkedsudvalget i Randers, Leif Gade.
- Vi har oplevet, at flere virksomheder har valgt jobrotation fra med henvisning til den afgørelse, som Beskæftigelsesankenævnet i Region Midtjylland har truffet. Oven i det har afgørelsen kun været gældende for virksomheder her i regionen, og det er urimeligt, at der ikke er ensartede regler på et så væsentligt område. Jeg har derfor rejst sagen for ministeren, og jeg er glad for, at hun nu forholder sig til den, siger Leif Gade (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget i Randers Kommune.
Beskæftigelsesankenævnets afgørelse har betydet, at det ikke længere er muligt at få samme form for økonomisk støtte i forbindelse med jobrotationsforløb. Hidtil har virksomheder ikke haft dobbelt lønudgifter, mens jobrotationsforløbet kører. Men afgørelsen har den konsekvens, at virksomheder ikke længere kan få økonomisk støtte i de perioder, hvor de faste medarbejdere er i praktik på virksomheden som et led i deres uddannelse. Og det har altså fået flere virksomheder til at fravælge jobrotation og efteruddannelse af medarbejdere.
Økonomisk støtte i praktikperioder
Arbejdsmarkedschef Ole Andersen, driftschef på Materielgården Martin Toft og Leif Gade har på vegne af Randers Kommune haft foretræde for Folketingets Beskæftigelsesudvalg for at fremlægge problematikken, og det er på den baggrund, at ministeren nu har forholdt sig til sagen. Randers Kommune har spurgt ministeren, om beskæftigelsesankenævnets afgørelse efter hendes opfattelse er en korrekt tolkning af reglerne.
'Jobrotationsordningen skal være med til at tilskynde arbejdsgiverne til at give deres medarbejdere den uddannelse, som medarbejderne har brug for. Jeg er derfor på vej med en 2-årig forsøgsordning, som vil give arbejdsgivere i hele landet ret til at få udbetalt jobrotationsydelse i den periode, en medarbejder er under uddannelse, herunder også i den del af perioden, hvor medarbejderen er i et praktikforløb på samme virksomhed, hvis de almindelige betingelser for at få udbetalt jobrotationsydelse i øvrigt er opfyldt,' lyder svaret fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.