dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Møbelgenbrug gør kommuner mere bæredygtige og gavner udsatte borgere
Kontormøbler til genbrug. (Arkivfoto)
Foto: Miriam Dalsgaard, Politiken/Ritzau Scanpix

Møbelgenbrug gør kommuner mere bæredygtige og gavner udsatte borgere

Ved at genbruge møbler fra kommunens depoter sparer Kolding nu penge på nyindkøb og satser samtidig på at hjælpe udsatte borgere. Et lignende projekt kører i Randers med milliongevinst.

RANDERS / KOLDING: Randers Kommune sparede sidste år over en mio. kr. ved at genbruge depotmøbler i stedet for at købe nye. Derudover har projekt Møbelcirkel, der startede allerede i 2020, omsat for en kvart mio. kr. og skabt lønnet job eller uddannelsespladser til fem personer.

- Udover at cirkulere møbler og inventar, vil projektet i år også produktudvikle, og kommunen har skabt et kompetanceudviklingscenter med plads til 12 personer på kanten af arbejdsmarkedet, fortæller afdelingsleder i Jobcenter Randers Erhverv Tine Arensbak Nielsen til DK Nyt.

Også Kolding Kommune sparer nu penge ved at genbruge møbler og inventar fra depotet. På trekvart år har kommunens instiutioner og afdelinger hentet flere end 300 brugte møde- og skriveborde, stole og reoler i kommunens depotrum svarende til en nyværdi på 300.000 kr.

- Gode genbrugsmøbler får nyt liv, hvilket harmonerer rigtig fint med kommunens bæredygtighedsstrategi og samtidig sparer de interesserede institutioner og afdelinger udgifterne til nyindkøb, siger kommunaldirektøren i Kolding, Thomas Boe.

Det er rådhusforvalter Frank Ravn-Nielsen, der står bag initiativet og en registrering med beskrivelse af møblerne i indkøbsdatabaen. Nogle af møblerne skal repareres, og det kan kan betyde udvidelse af projektet siger rådhusforvalteren:

- Mit håb er, at vi i 2022 får lavet et socialøkonomisk projekt, hvor vi får involveret nogle af vores udsatte borgere i arbejdet med at sætte disse møbler i stand, siger rådhusforvalteren i Kolding.

I forbindelse med Randers Kommunes projekt Møbelcirklen, skal kompetanceudviklingscentret lære de 12 deltagere færdigheder inden for ressourceoptimering og grøn omstilling, lyder det fra afdelingsleder Tine Arensbak Nielsen.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.