LOLLAND: Der er tegn på, at en udvidet mødregruppe for unge, socialt udsatte mødre kan være med til at bryde den negative sociale spiral og hjælpe unge mødre i gang med en uddannelse. Det viser SFI's evaluering af et udviklingsprojekt for unge mødre på Lolland.
Evalueringen viser en tendens til, at deltagerne i projektet havde en større tro på, at de kunne kombinere rollen som mor med uddannelse og arbejde end mødrene i kontrolgruppen udenfor projektet. Efter barsel var relativt flere deltagere under uddannelse eller i arbejde end mødrene fra sammenligningsgruppen.
- Det kræver flere og mere valide data, før man kan sige noget endeligt og sikkert om eventuelle gevinster ved særlige mødregrupper for unge mødre, siger professor Vibeke Lehmann Nielsen om evalueringen.
bi
FAKTA:
- Lollands Kommune gennemførte projektet SAMSPIL mellem 2008 og 2012. Det var en udvidet form for mødregruppe med en sundhedsplejerske og en familiekonsulent tilknyttet.
- SFI's evaluering bygger på svar fra 13 mødre, som gennemførte forløbet. De var tilfredse med forløbet og fandt aktiviteterne relevante.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.