dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Bispehaven, Aarhus. (Foto: Sofia Busk, Polfoto)

Myndigheder rykker ind i urolig bydel

I et fælles myndigheds- og vejledningsmiljø i Bispehaven i Aarhus kan især unge mellem 15 og 25 år få hjælp og råd til at klare store og små problemer

AARHUS: Kontakten til beboerne i Bispehaven styrkes nu væsentligt med etableringen af Spor 215, et fælles myndigheds- og vejledningsmiljø i boligområdet. Her kan især unge mellem 15 og 25 år få hjælp og råd til at klare store og små problemer, oplyser kommunen.

Vejledningsmiljøet er et resultat af den partnerskabsaftale, som i januar blev indgået mellem Aarhus Kommune, Østjysk Bolig og Østjyllands Politi efter en periode med tilbagevendende uro og problemer især blandt en gruppe af unge.

- Det er offentlige myndigheder, boligselskab, frivillige foreninger og et mentorkorps i et smukt samspil, som skal bidrage til at genoprette ro og tryghed i Bispehaven. Det forventer jeg mig meget af, siger direktør i Østjysk Bolig Allan Søstrøm.

I Spor 215 vil unge i og omkring Bispehaven kunne få hjælp til at få Nem-id, oprette en digital postkasse, få styr på den private økonomi, søge gældssanering og meget andet. Og de vil kunne få rådgivning omkring kontanthjælp, social boligtildeling, misbrugsbehandling, uddannelses- og jobmuligheder og meget andet.

- Spor 215 er ikke bare et nyt kommunekontor i Bispehaven. Her er der fokus på hjælp og vejledning inden for de muligheder, der er, og ikke egentlig sagsbehandling. Mange af de unge har svært ved at navigere rundt i det offentlige system, og det kan de professionelle og frivillige medarbejdere i Spor 215 hjælpe med, siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF).

Pilotprojekt
Det er imidlertid ikke forventningen, at alle unge selv vil henvende sig, selv om kommunen rykker helt ind i nabolaget. Derfor får boligselskabets boligsociale medarbejdere, Østjyllands Politi og Socialforvaltningens opsøgende medarbejdere til opgave at motivere de unge til at henvende sig.

- Vi skal sikre en tryg og god bydel, og det giver det nye vejledningsmiljø bedre mulighed for. Med vejledningen sætter vi målrettet ind, følger individuelt op, samtidig med at vi holder fokus på tværgående koordination og samarbejdet med forældrene. Det er et fælles ansvar, at det lykkes med at sætte en ny kurs for områdets unge. Her spiller forældrene en afgørende rolle i at støtte deres børn og unge i uddannelse og ind i et godt voksenliv, siger Bünyamin Simsek (V).

Modellen for samarbejdet er ny, men det er tanken, at bruge erfaringerne fra Bispehaven andre steder i byen med lignende udfordringer.

ka

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/myndigheder-rykker-ind-i-urolig-bydel

GDPR