dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Netværk bremser hjerneflugt fra Nordjylland

Netværk mellem kommuner, region, universitet og hospital holder på nyuddannede fra medicin- og sundhedsområdet, så de bliver i landsdelen

NORDJYLLAND: Studerende, der får en tilknytning til arbejdsmarkedet allerede under uddannelse, bliver i landsdelen efter eksamensbeviset er i hus. Det er erfaringen fra en nordjysk satsning indenfor medicinområdet, kaldet EIR, fortæller DR Nordjylland.

Nordjylland har tidligere været den universitetsregion i landet, der var dårligst til at fastholde nyuddannede, viste en undersøgelse fra Aalborg Universitet og Region Nordjylland.

Men tidlig kontakt med industrien er det vigtigste for at holde fast i de nyuddannede, siger Mathias Møller Han er i dag kvalitetschef indenfor lægemiddelindustrien, og har selv haft gavn af at have kontakt til erhvervslivet, allerede mens han studerede på Aalborg Universitet.

- Man er med til at lave noget, der rent faktisk fører til noget og ikke bare fordi, det teoretisk er godt for en at lære. Firmaet kan simpelthen bruge dig, siger den tidligere studerende om den gode motivation.

I job dagen efter endt uddanelse
Mathias Møller havde arbejde, dagen efter han var færdig med sin uddannelse.

Det er i høj grad på grund af EIR, som er en forskerpark, der skaber kontakten mellem studerende og virksomheder indenfor sundheds- og medicinområdet allerede mens, de studerende læser, siger direktør Lars Arendt-Nielsen.

- Vi har meget aktivt involveret vores studerende og opdraget dem til iværksætterkulturen, så vi på den måde har kunnet skabe nye arbejdspladser, siger direktøren.

EIR (Empowering, Industry and Research) er en samlet satsning mellem kommunerne, Aalborg Universitetshospital, Region Nordjylland og Aalborg Universitet, der fokuserer på at styrke båndet mellem vrksomhederne og de studerende på medicin- og sundhedsområdet.

51 arbejdspladser skabt indtil nu
Mathias Møllers uddannelse handler om lægemiddelforskning, og en stor del af den foregik i København, hvor det derfor også var oplagt at blive, efter at han var færdig. Men EIR's netværk og det at han allerede havde fået en fod indenfor hos et firma, gav ham mulighed for at blive i sin hjemby.

- Jeg har en stor vennekreds i Aalborg og ville jo gerne blive her, siger Mathias Møller til DR Nordjylland.

Siden oprettelsen i 2011 har EIR i samarbejde med de studerende og virksomhederne indtil videre skabt 51 arbejdspladser til færdiguddannede.

mk

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/netvaerk-bremser-hjerneflugt-fra-nordjylland

GDPR