dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Ny aftale sender 10.000 indvandrere på laveste ydelse

Indvandrere, der er kommet før 2008, skal efter ny kontanthjælpsaftale leve op til beskæftigelseskrav.

Beskæftigelseskravet, som i dag kun gælder indvandrere, der er kommet til Danmark efter 2008, bliver nu udvidet, så det også gælder dem, der er indrejst før 2008.

Det sker, efter at regeringen har indgået en aftale om kravet med partierne Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Konservative. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Beskæftigelseskravet er en regel, der betyder, at man skal have været i fuldtidsarbejde i mindst to og et halvt år inden for de seneste ti år for at få kontanthjælp.

Hvis man ikke opfylder kravet, kan man i stedet kun få selvforsørgelses- eller hjemrejseydelse - det som før hed integrationsydelse.

Omkring 10.000 omfattes

Beskæftigelseskravet har indtil nu kun gældt for personer, der er kommet til Danmark efter 2008. Det skal nu også omfatte personer, der er kommet før det. Ifølge ministeriet betyder det, at mere end 10.000 personer overgår til den laveste ydelse i kontanthjælpssystemet - heraf langt de fleste fra kontanthjælp.

- Der er for mange, som er kommet til Danmark og er gået rundt på kontanthjælp i mange år uden at være i arbejde. Det kan vi ikke acceptere, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

Beskæftigelsesministeriet skriver, at det udvidede beskæftigelseskrav primært vil ramme "ikkevestlige indvandrere, der har været i Danmark i en lang årrække".

Økonomiminister og venstreformand Jakob Ellemann-Jensen siger, at vi i Danmark skal "møde mennesker med en forventning om, at man både kan og vil arbejde".

- Derfor er vi enige om, at skærpe optjeningsreglerne for alle personer, der er kommet til landet før 2008 - sådan som det gælder for dem, der er kommet til siden hen.

- Skærpelsen betyder, at flere tilskyndes til at komme i job. Det er den rigtige vej at gå, siger han.

/ritzau/
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.