En stor evaluering af landets kvindekrisecentre er netop blevet færdig, så der nu er mere viden om effekten af indsatsen for de voldsramte kvinder. Det er Socialstyrelsen, der har fået udarbejdet evalueringen, og den er foretaget af Rambøll. Evalueringen kortlægger og belyser blandt andet krisecentrenes forskellige tilbud og indeholder anbefalinger til, hvordan indsatsen over for voldsramte kvinder kan styrkes fremover.
- Vi skal nu udbrede konklusionerne til fagfolk og kommuner. Når vi hjælper voldsramte kvinder i akut krise, er det helt afgørende, at vi ved, hvad der virker, så vi undgår, at kvinderne ender tilbage i samme voldelige forhold. Vi skal hjælpe de voldsramte ind på et godt spor med netværk og job. Det gør den nye evaluering af kvindekrisecentrene os klogere på, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).
Ministeriet fremhæver selv følgende anbefalinger:
- Oprettelse af specialafdelinger til forskellige målgrupper, for eksempel helt unge kvinder,
- Mere systematisk arbejde med udredning, målsætning og målopfølgning for den enkelte kvinde.
- Forbedring af voldsramte kvinders mulighed for ambulant rådgivning.
Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK) hæfter sig ved andre anbefalinger:
- Udvikling af målgrupperettede forløb for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk.
- Udvikling af systematisk og målrettet brug af efterværn til kvinder, efter de har været på krisecenter.
- Vi er generelt meget enige i anbefalingerne i rapporten. Langt de fleste fokusområder har vi allerede indskrevet i vores strategi for vores fremtidige arbejde. For os har det stor betydning, at vores arbejde udvikles og kvalificeres, så vi til hver en tid kan give alle målgrupper af voldsudsatte kvinder og børn den bedste støtte til et liv uden vold. Vi har ventet på rapporten og er glade for, at den nu er her, siger LOKK-formand Birgit Søderberg, om er analysen, som ifølge LOKK er den mest grundige i kvindekrisecentrenes 30 år lange historie.
mk
Læs eller download rapport og forskellige bilag her (side med flere links).
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.