dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Nye kriterier for udsatte boligområder på vej

Listen over udsatte boligkvarter skal vægte beboernes uddannelse og indkomst lige så højt som etnicitet, arbejdsløshed og kriminalitet
KORT NYT
13. MAJ 2013 6.14

I dag fremlægger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter udspillet 'Udsatte boligområder – de næste skridt'.

Formålet med det store udspil er blandt andet at ændre på kriterierne for at stå på listen, så den giver et mere nuanceret og retvisende billede af de boligområder, hvor problemerne er størst ved også at vurdere beboernes uddannelse og indkomst i stedet for kun at fokusere på arbejdsløshed, kriminalitet og antallet af indvandrere. Hermed udvider regeringen kriterierne fra tre til fem for, hvornår et udsat boligområde skal placeres på listen over udsatte områder.

Udspillet lægger samtidig op til, at boligorganisationerne får bedre mulighed for at skride ind over for lejere, som skaber utryghed i området. Det skriver Berlingske.

Et ømt punkt i forbindelse med lovforslaget er, at regeringen ifølge Venstre ikke kan ændre på kriterierne uden at gøre det i overensstemmelse med V, K og DF, som indførte listen med støtte fra Radikale i boligaftalen fra 2010.

lcl

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/nye-kriterier-for-udsatte-boligomraader-paa-vej

GDPR