

KØBENHAVN: En ny rapport fra SFI giver en række forslag til, hvordan man kan måle diskrimination på baggrund af etnisk oprindelse. Og systematiske målinger er nødvendige, hvis man skal skaffe sig overblik over omfanget af diskrimination i Danmark, siger en af forskerne bag rapporten.
Send to fiktive ansøgninger til et job, hvor den eneste forskel mellem ansøgerne er deres etniske oprindelse, og se hvem der kommer til samtale. Bed en udenforstående lærer vurdere en klasses eksamensopgaver, uden at oplyse elevernes etniske oprindelse, og sammenlign med skolens egen vurdering. Eller send to unge i byen, der kun adskiller sig fra hinanden på hudfarven og se, hvem der kommer ind på diskoteket.
- Så længe vi ikke har systematiske værktøjer til at måle diskrimination, er det vanskeligt at tale om det, for vi mangler mere konkret viden om, hvordan og hvor ofte det finder sted. Rapporten bidrager med en klar definition og forskellige ideer til værktøjer, man kan bruge i den sammenhæng, siger rapportens hovedforfatter, seniorforsker Tina Gudrun Jensen.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.