
Hvis forskning skal have relevans for virkeligheden, bliver virkeligheden – og de mennesker, der lever i den – nødt til at blive inddraget i forskningen. Men det er tilsyneladende ofte en stor udfordring at inddrage brugerne i praksis. Fx har Anvendt KommunalForskning for nylig lavet en stor rapport om veje til førtidspension – et vigtigt emne, men vi hører ikke fra de personer, der rent faktisk har trådt disse veje.
Derfor er en direkte håndsrækning til at inddrage brugere noget, man i mine øjne skal tage imod. Især når man er et helt nyt institut, der har chancen for fra starten at gøre brugerinddragelse til en naturlig del af sit arbejde: 1. juli i år blev det helt nye Nationale Analyse- og Forskningsinstitut for Kommuner og Regioner dannet. Instituttet er slået sammen af Anvendt KommunalForskning, Dansk Sundhedsinstitut og Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut og skal forske i det kommunale velfærdsområde.
Og knap havde instituttet slået dørene op, før de fik et tilbud af netværket 'Et fælles løft på det sociale område', som tilbyder at komme med input og erfaringer fra borgerne til forskningen. Netværket består af 50 meningsdannere på det sociale område – brugerorganisationer, beslutningstagere i praksis, uddannelses- og forskningsfolk og har den ambition at gøre viden til en generator for udviklingen på det sociale område og bygge bro mellem brugere, praksis, uddannelse og forskning.
Sådan et tilbud er for godt til at afslå, så jeg håber, at instituttet tager imod.
I Det Centrale Handicapråd bidrager vi selvfølgelig også gerne med basis i vores brede dialog mellem 17 forskellige medlemmer fra både handicaporganisationer, kommunerne, regionerne, forskningsinstitutioner, arbejdsgivere og -tagere. Det afgørende er at gribe mulighederne for at bygge bro mellem brugere, viden og handling.
Jeg vil ønske held og lykke til det nye institut. Jeg glæder mig til at se resultater fra forskningen – resultater, der forhåbentligt har rod i den verden, hvor rigtige mennesker lever og skal leve bedst muligt.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.