
ODDER: Her i september indviede Odder Kommune Modtagehuset, et nyt pædagogisk tilbud til nyankomne flygtningefamilier. Institutionen rummer børn i alderen nul-seks år, der indskrives i tre-fire måneder, hvorefter barnet starter i et af kommunens almene dagtilbud, oplyser komunen.
I Modtagehuset inddrages forældrene også, og det er målet at give familierne indsigt i daginstitutionskulturen og de tilhørende normer og forventninger.
- Vi arbejder med, at de skal være selvhjulpne og en del af det danske samfund, siger Jette Schæfer, der er leder af institutionen Egholmgaard, som Modtagehuset hører under.
I de fleste kommuner spreder man flygtningebørnene, oplyser DR Nyheder, men i Odder samler man dem i de først uger. For forældrene kan en dansk institution være en udfordring i sig selv, så de kommer i praktik to dage om ugen i institutionen, der lægger stor vægt på tryghed og struktur i hverdagen - og en blid start til børnene.
Kommuner mangler ressourcer
Formanden for BUPL Østjylland, Anne Grethe Rosenberg, kalder Modtagehuset en rigtig god løsning og en god investering for børnene, som kommer godt igen senere hen.
Hun mener, at det er vigtigt, at kommuner sætter nogle ordentlige rammer fra starten, når de modtager flygtningebørn, men at det ikke altid er tilfældet. Det efterlader pædagogerne med en ny og meget stor opgave, da både børn og forældre kan have været ude for traumatiserende oplevelser, inden de kom til Danmark.
- Børnene kan ikke det samme sprog, og samtidig har de nogle helt basale behov, som alle børn har. Det er også en opgave at være i kontakt med forældrene. Der mangler mange kommuner både ressourcer og efteruddannelse, siger Anne Grethe Rosenberg.
Ifølge DR Nyheder modtager mindst hver anden kommune i denne tid flygtningebørn for første gang.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.