DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Fokusset på sårbare og udsatte gravide skal styrkes med kommunalt samarbejde med frivillige foreninger.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Odense styrker hjælpen til udsatte familier og gravide

I samarbejde med fire frivillige foreninger skal udsatte familier hjælpes godt på vej med forskellige initiativer og frivillige familievenner.
24. MAR 2021 12.40

ODENSE: Tirsdag vedtog Børn- og Ungeudvalget i Odense at indgå i et samarbejde med fire foreninger om at støtte udsatte børnefamilier. Sammen med Odense Universitetshospital skal samarbejdet forebygge problemer, mindske uligheden i sundhed og hjælpe sårbare gravide og familier godt på vej. Samarbejdet går under navnet FAMKO og støttes af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Indsatsen skal tilpasses den enkelte familie, og de skal følges lige fra graviditeten til skolestart. Det kan udmønte sig i en frivillig famillieven eller et gruppetilbud, hvor forskellige mødes, eller modtage praktisk eller social hjælp. Det skal ske i samarbejde med sundhedsplejersken, og familiens netværk skal styrkes, så de kan få støtte, når der er behov.

- Jeg er så stolt af det, vi gør i FAMKO. Det er tidlig forebyggelse fremfor brandslukning, der starter allerede i graviditeten. Jeg er overbevist om, at den helt tidlige indsats har stor betydning for, at flere familier kommer godt fra start og at børnene får mulighed for at gribe de chancer, som livet byder dem. Jeg glæder mig over, at vi nu kan udvide samarbejdet med de frivillige foreninger med nye målgrupper og med nye aktiviteter, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Samarbejdets fire foreninger er Home-Start Odense, Mødrehjælpen Odense Lokalforening, Red Barnet Odense og Røde Kors Odense, der alle i forvejen lægger en social indsats. Mødrehjælpen vil bidrage med brobygning mellem kommune og civilsamfund, Home-Start lægger vægt på behov for familievenner og Red Barnet overvejer at tilbyde babysvømning, familieferier og småbørnsklubber. Røde Kors tilbyder allerede hjælp til sårbare og udsatte familier, men etablerer "En God Start På Livet", der skal tilbyde frivillige familievenner til førstegangsfødende.

mh