
Som dknyt i september kunne fortælle, er 50 danskere i pensionsalderen blevet tildelt integrationsydelse, selvom formålet med den nye ydelse, der er lavere end både kontanthjælpen og folkepensionen, er at tilskynde flygtninge og familiesammenførte til at komme i arbejde.
Nu viser det sig, at også hjemløse risikerer at komme på integrationsydelse i stedet for kontanthjælp, hvis ikke de kan bevise, at de har tilbragt mindst syv ud af de seneste otte år i Danmark. Det skriver Avisen.dk.
- Der er cirka fem på vores herberg, som ikke kan fremskaffe den nødvendige dokumentation, som så har fået afgørelse om, at de skal være på integrationsydelse, fortæller Patrycja Wyszomirska, der er afdelingsleder på Kirkens Korshærs herberg på Hillerødgade i København.
Forsker i hjemløshed ved SFI, Lars Benjaminsen, mener, at det er helt urimeligt, hvis der er hjemløse borgere, der bliver ramt af integrationsydelse, fordi de ikke kan dokumentere fast ophold i Danmark:
- Hvis det er tilfældet må man se på, at reglerne rammer andre grupper, end de er tiltænkt, påpeger han.
Hvor mange hjemløse vides ikke
Hverken Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet eller de organisationer og herberger, som Avisen.dk har været i kontakt med, har tal på hvor mange hjemløse der er berøt af de nye regler i integrationsloven, der trådte i kraft 1. juli i år, men tal fra Udlændingeministeriet viser, at over 1100 danskere er blevet sat på integrationsydelse, fordi de ikke har boet i Danmark i mere end syv af de seneste otte år.
I september kom det frem, at det ifølge en EU-dom fra 2013 ikke er lovligt at fratage statsborgeres sociale ydelser på grund af manglende tilknytning til hjemlandet med henvisning til et såkaldt bopælskrav. Det har fået Ankestyrelsen til at genoptage 12 sager.
Læs hele artiklen på Avisen.dk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.