
KOLDING: Også Kolding er nu på vej med såkaldte mikrofleksjob, og ifølge viceborgmester Christian Haugk (S) kan kommunen spare 5,2 mio. kr. ved at oprette 60 af de særlige fleksjob med ultralave timetal.
Metoden skæpper i kassen, fordi kommunen sparer udgiften til ledighedsydelsen, der efter 18 måneder er en ren kommunal udgift. Når personen i stedet kommer i et fleksjob, skal kommunen kun betale løn for de fem timer, mens staten betaler 65 pct. af resten af fleksjobydelsen.
Ifølge Haugk er udgangspunktet for ansættelserne fem timers arbejde om ugen, idet Jobcentret betaler for de fem timer, men såfremt borgeren udvikler en arbejdsevne og derved kan arbejde flere timer, vil det være arbejdspladsen, der står for lønudgiften.
Randers Kommune tilbød jobtypen til personer, der har været på ledighedsydelse i mere end 18 måneder. Hvad gør I?
- Det gælder hovedsageligt borgere med over 18 måneders ledighed, men ikke alle, der er kommet i mikrofleksjob, har gået ledig så længe. Det gælder også andre borgere, vi har vurderet til kun at kunne klare et lille timeantal, siger Haugk til dknyt.
Randers Kommune indregner ikke gevinsten fra mikrofleksjob i sine budgetter, men det vil Kolding til gengæld.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.