dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Også Trekantsområdet i samarbejde om statslige arbejdspladser

Det er blevet populært at kommunerne slår sig sammen for at gøre sig ekstra attraktive overfor regeringen. Nu vil borgmestrene i trekantsområdet også være med

 

dknyt arbejder på at danne et samlet overblik over, hvilke kommuner der ønsker hvilke statslige arbejdspladser.

Kortet herover opdateres løbende, når redaktionen bliver opmærksom på nye opfordringer og ansøgninger fra kommuner. Mangler vi noget? Så send en mail til [email protected], så vi kan få det tilføjet.

Nordjyske kommuner har allerede gjort det. Sønderjyske kommuner har gjort det. Region Sjælland har gjort det. Nu melder kommunerne i Trekantsområdet sig også ind i kapløbet om de eftertragtede statslige arbejdspladser ved at etablere et lokalt samarbejde. I et fælles brev til Lars Løkke Rasmussen og Troels Lund Poulsen skiver de, at de står klar til at lægge jord til en eller flere statslige styrelser.

Trekantsområdet kan fuldt og helt tilslutte sig denne plan for et Danmark i bedre balance og vil gerne tage et medansvar for, at denne samfundsopgave løses på den mest hensigtsmæssige måde og på et fagligt højt niveau. I den anledning vil vi gøre opmærksom på, at det vil være både naturligt og hensigtsmæssigt at placere statslige arbejdspladser/styrelser i Trekantområdet, står der blandt andet i brevet.

Kommunerne fremhæver Trekantområdets centrale placering og gode infrastruktur som en af grundene til, at området vil være et oplagt sted at placere statslige arbejdspladser. Der argumenteres med, at beliggenheden midt i landet - tæt ved motorvejsnet og lufthavn - betyder, at området er let at nå fra alle dele af landet, samt at Trekantområdet har nogle vidensmiljøer og traditioner og dermed potentielle synergier særligt indenfor området som banedrift, fødevarer og kulturarv.

Ægtefællen er en væktsdræber
Organisationen 'Danmark på Vippen', der er en sammenslutning af 17 kommuner i provinsen, lavede i starten af ugen en slagplan for, hvad folketingspolitikerne bør lægge vægt på, når de statslige arbejdspladser sendes ud af København. For dem er det vigtigt, at de statslige arbejdspladser placeres i kommuner, hvor der i forvejen findes vækstvirksomheder, skriver Berlingske. Samtidig skal der laves en ligelig geografisk fordeling af de statslige arbejdspladser.

- Selvfølgelig vil alle kommuner hver især gerne have flest mulige statslige arbejdspladser Men i det store billede har vi i kommunerne en fælles interesse i at sikre, at politikerne på Christiansborg får øjnene op for, at udflytningen af statslige arbejdspladser har potentialet til skabe større sammenhængskraft og sikre fremgang i alle egne af landet, siger organisationens formand Sten Knuth (V), der er borgmester i Slagelse.

En af de helt store potentielle vækstdræbere er den manglende evne til at skabe de såkaldte ægtefællejob - stillinger til personer, der flytter til kommunen på grund af ægtefællens arbejde. Man gør derfor opmærksom på, at der er brug for, at kommunerne også får den her type arbejdspladser for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft til regionens industrivirksomheder.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/ogsaa-trekantsomraadet-i-samarbejde-om-statslige-arbejdspladser

GDPR