Selv om en socialpædagog var syg med en svær depression, var det i orden, at hun blev beordret ud i et længere såkaldt ressourceforløb. Østre Landsret har fredag afvist at gribe ind over for den afgørelse, som Ankestyrelsen traf i sagen.
Domstolene skal være på meget sikker grund, før de kan tilsidesætte myndighedernes skøn, lyder det. Den tilbageholdende linje begrunder landsrettens dommere med, at myndighederne har stor erfaring med at vurdere sagerne.
I den konkrete sag er der ikke det fornødne grundlag for at ændre Ankestyrelsens afgørelse, fremgår det af dommen. Tidligere har Retten i Næstved ellers ment, at afgørelsen var truffet på et ufuldstændigt grundlag.
Derfor var den ugyldig, vurderede byretten. Men Ankestyrelsen gik altså videre til landsretten og har her fået medhold.
Socialpædagogen var i behandling hos en psykiater, der mente, at hendes arbejdsevne var betydeligt nedsat. Hun ville ikke kunne forsørge sig selv, skønnede han.
Da kommunen ville arbejdsprøve kvinden, blev hun så stresset, at hun blev indlagt på en psykiatrisk afdeling, men Ankestyrelsen afviste at tage konsekvensen af psykiaterens vurdering. Derfor skulle hun ud i et ressourceforløb, lød det.
Dette betød samtidig at socialpædagogen gik fra sygedagpenge til kontanthjælp - fra cirka 17.000 kr. i månedlig indtægt til omkring 10.000 kr. før skat.
Den omdiskuterede afgørelse blev truffet af Ankestyrelsen i juni 2014. Den var enig med kommunen.
Blot et halvt år senere fik kvinden langt om længe en afklaring på sin situation. Hun blev tilkendt førtidspension.
Socialpædagogen led af en såkaldt bipolar affektiv sindslidelse og havde en svær depression. Desuden indgik PTSD, posttraumatisk belastningssyndrom, i diagnosen. Under retssage har hun været repræsenteret af Socialpædagogernes Landsforbund.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.