
Otte ud af ti lærere har i dag en såkaldt arbejdstidsaftale, der er forhandlet på plads lokalt i kommunen, viser nye tal fra Danmarks Lærerforening. Flere kommuner indgik aftalerne i kølvandet på balladen om lærernes arbejdsforhold og regeringsindgrebet i 2013, da lærernes arbejdstidsaftale blev afskaffet ved lov.
Mens man i både Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen er glade for aftalerne, som ifølge dem tyder på godt lokalt samarbejde, deler man ikke helt begejstringen i KL.
For selvom KL som udgangspunkt synes, at det er fint, at kommunerne laver individuelle aftaler med deres ansatte, så mener formand for KL’s løn- og personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup, Michael Ziegler (K) ikke, at aftalerne er hensigtsmæssige:
- Vi har en klar holdning til, at det hverken er hensigtsmæssigt eller nødvendigt at indgå lokale aftaler, der indeholder bindinger på anvendelsen af lærernes arbejdstid, da det direkte binder kommunens ressourcer, siger han.
Arbejdstidsaftalerne varierer meget i omfang og indhold fra kommune til kommune, men til fælles har de, at de giver lærerne lidt af de forhold, som de havde før reformen i 2012.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.