
Når eleverne vender tilbage til skoleklasserne efter sommerferien, vil lidt færre af dem skulle videre i SFO, end før skolereformen trådte i kraft. Skolereformen har gjort skoledagene længere og tiden i SFO kortere, og det får mange forældre til at vælge pasningen efter skoletid fra, formentlig af økonomiske grunde, lyder den samstemmende melding fra pædagoger og forældre.
Blandt lederne af SFO'erne er der et billede af, at det især er de mest ressourcesvage familier, der vælger SFO'en fra. Det fortæller Sanne Lorentzen, der er formand for lederforeningen i fagforbundet BUPL.
- Det er jo de børn, der har mest brug for det. Det er typisk også de børn, der ikke kommer i sportsklubber og andet, fordi forældrene ikke har råd. Det er bekymrende, siger Sanne Lorentzen.
'Så køber man en hund'
Også forældreorganisationen Skole og Forældre mener, at det for mange familier er en husholdningsøkonomisk beslutning, der ligger bag at lade børnene være alene hjemme nogle timer om eftermiddagen.
- Åbningstiden er kortere, men alligevel er prisen ikke sat væsentligt ned. Det kan lyde lidt brutalt, men så køber man en hund, så der er nogen at komme hjem til, og hvis der så er ældre søskende eller naboer, kan de se efter de mindre, forklarer formand Mette With Hagensen.
Det er især de ældre børn, som i SFO-sammenhæng vil sige børn i 2. og 3. klasse, der bliver meldt ud af SFO'en, viser beregninger, som analysehuset Bureau2000 har foretaget for fagforeningen FOA på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.
Mens mere end 90 pct. af de seksårige børn bliver passet i SFO, gælder det kun 65,5 pct. af de niårige. I 2013, før skolereformen trådte i kraft, gik 71,3 pct. af de niårige i SFO.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.