I samarbejde med Dansk Stalkingcenter vil politiet nu både hjælpe offeret og forbryderen. Helt konkret får stalkerne mulighed for at indgå i et behandlingsforløb med psykologer og fagprofessionelle, skriver DR Østjylland.
Politikommissær Kuno Jensen fra Sydøstjyllands Politi fortæller, at når politiet taler med stalkere under en sag, viser det sig ofte, at stalkeren ikke har forstået, hvor invaliderende det har været for en person at blive udsat for:
- Så hvis man kan behandle stalkeren – forklare, hvad det drejer sig om – og få stalkeren til at holde op, så er meget vundet, siger Kuno Jensen.
Samarbejdet med Dansk Stalkingcenter har også betydet, at Sydøstjyllands Politi er blevet hurtigere til at identificere sager med systematisk forfølgelse, så ofrene kan få bedre hjælp. Over 100.000 danskere bliver årligt udsat for stalking. Langt de fleste er kvinder.
mfa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.