Politiet har sat mere personale af og bestilt ekstra udstyr hjem, så asylansøgeres mobiltelefoner hurtigere kan blive tjekket og leveret tilbage, siger centerchef Richard Østerlund la Cour fra Nationalt Udlændingecenter under Rigspolitiet om den praksis, at politiet inddrager undersøgelse af opkaldshistorik i at fastslå asylsøgeres identitet og nationalitet.
- I de sidste tre måneder af 2015 fik vi ekstraordinært mange asylansøgere. Det har selvsagt udfordret os på kapacitet og ressourcer. Allerede for flere uger siden blev vi opmærksomme på, at det var et problem, og at det tog for lang tid, inden folk fik deres mobiltelefoner tilbage. Retsplejeloven skriver, at indgreb skal være så skånsomme som muligt, så tidsperspektivet er noget, vi er opmærksomme på, siger Richard Østerlund la Cour.
Asylansøgere, også de mindreårige, kommer dog fortsat til i visse situationer at få inddraget deres mobiler, når de ankommer til Danmark. I forhold til asyl og opholdstilladelse er det en fordel at komme fra nogle lande frem for andre, derfor er det afgørende for sagsbehandlingen, at asylsøgernes egne oplysninger be- eller afkræftes.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.