dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Leder af Voksenstøtte Janne Westerdahl, gruppetræner/støtteperson Simon Schmidt, udviklingskonsulent og projektleder Lise Møller Jensen, gruppetræner/støtteperson Signe Kornerup og gruppetræner/støtteperson Gitte Wehlast.

Psykisk syge skal træne sociale færdigheder

Halsnæs Kommune har sammen med otte andre kommuner fået støtte fra Socialstyrelsen til at afprøve metoden 'social færdighedstræning i grupper' for sindslidende
2. JUL 2014 11.30

HALSNÆS: Sociale færdigheder handler om at kunne kommunikere og begå sig socialt. Det kan helt konkret være at holde en samtale i gang, at være opmærksom på hvilke signaler, man sender gennem sit kropssprog, at kunne bede om hjælp, give og modtage kritik - ting der ind imellem er svære for os alle sammen.

'Social færdighedstræning i grupper' er en metode, der hjælper borgere med psykiske vanskeligheder med at styrke deres sociale færdigheder. Deltagerne i en gruppe får indsigt i og træner færdighederne i et forløb på ni måneder. Gruppen mødes én gang om ugen med to gruppetrænere.

Fællesskab styrker

Det er Voksenstøtte, der i Halsnæs Kommune står for projektet de næste tre år. Janne Westerdahl, leder af Voksenstøtte, siger om baggrunden for at gå ind i samarbejdet med Socialstyrelsen:

- Vi oplever, at grupper eller netværk kan noget, som individuel støtte ikke kan. En gruppe giver et fællesskab og et sted, hvor man kan støtte hinanden. Deltagerne kan give hinanden forslag til løsninger på udfordringer, som de genkender fra deres egen hverdag. Man kan blive bedre til at håndtere sit eget liv og udfordringer, når man får fortalt sin historie og bliver bekræftet af andre mennesker i en gruppe.

Den enkeltes mål og behov
Andre forløb med social færdighedstræning har vist, at deltagere har fået en mere velfungerende dagligdag, bedre kontakt til andre, rigere fritidsliv, mere meningsfuld beskæftigelse eller et sundere liv med mindre risiko for tilbagefald.
Social færdighedstræning tager udgangspunkt i den enkelte deltagers mål og behov. Tidligere deltagere har fx sat sig som mål:
• Hvordan finder jeg samtaleemner, når jeg går i stå?
• Hvordan træner jeg hukommelse og koncentration?
• Hvordan kommer jeg fra tanke til handling?
• Hvordan bliver jeg mindre bange for at færdes alene?

Lige nu er Voksenstøtte i gang med at udvælge borgere, der kan deltage i de første grupper, som starter til august. Socialstyrelsen har nogle kriterier for at deltage i social færdighedstræning, som skal være opfyldt. Blandt andet skal deltagerne i forvejen være tilknyttet Voksenstøtte.

 

kil

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/psykisk-syge-skal-traene-sociale-faerdigheder

GDPR