Hver fjerde dansker på kontanthjælp har psykiske problemer, som de enten bliver medicineret imod eller går i behandling på et sygehus for. Det viser en undersøgelse fra Institut for Folkesundhed på Københavns Universitet og Center for Alternativ Samfundsanalyse (Casa), skriver Politiken.
Ifølge undersøgelsen er antallet af psykiske syge kontanthjælpsmodtagere steget fra 17 pct. i 2003 til 30 pct. i 2011. Stigningen overrasker professor på Institut for Folkesundhed, Finn Diderichsen, som mener, at der skal ses mere på sundhed for at få folk i arbejde og uddannelse:
- Gruppen presses økonomisk og med initiativer om uddannelse og arbejde, men når man ser på, hvor syg gruppen er, så er der forbløffende lidt fokus på den sundhedsfaglige indsats.
Han mener desuden, at psykisk syge, som skal leve på en lav ydelse, udsættes for økonomisk stress, som kan forstærke de psykiske symptomer. Han bliver bakket op af formanden for SIND, Knud Kristensen, som frygter, at kontanthjælpsreformen vil øge antallet af psykiske syge på kontanthjælp, fordi flere vil blive visiteret til bl.a. uddannelsesydelse, hvor ydelsen er lavere end den nuværende kontanthjælp.
hns
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.