dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Randers må droppe ti næsten færdige handicapboliger

Kommunen opgiver at lovliggøre byggeri, efter at Planklagenævnet i september erklærede boligerne i et industrikvarter i strid med lokalplanen.
13. DEC 2023 13.13

RANDERS: Ti næsten færdigbyggede handicapboliger i Randers er nu blevet dækket af og sikret, og håndværkerne har forladt byggepladsen. Kommunen har nemlig opgivet at lave en lokalplan, som kan lovliggøre byggeriet, skriver Randers Amtsavis.

Som tidligere omtalt blev byggeriet besluttet i september 2022, men foreningen Lev meddelte straks, at den ville klage til Planklagenævnet. Foreningen mener ikke, at placeringen af boliger midt i et industrikvarter var rimelig.

Alligevel gik byggeriet i gang, og i september i år kom så afgørelsen: Byggeriet er ikke i overensstemmelse med den lokalplan, der gælder for området.

Ifølge lokalplanen er området beregnet til "detailhandel, kontorer, hoteller, restauranter, klinikker, offentlige formål og lignende publikumsorienterede formål, som efter byrådets skøn naturligt hører til i området". Et bosted for beboere med udviklingshandicap har ikke et publikumsorienteret offentligt formål og lever dermed ikke op til beskrivelsen, fastslog nævnet.

Opgiver at lave ny lokalplan

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt indstillede til politikerne, at man fortsatte byggeriet og samtidig gik i gang med at lave en ny lokalplan, så de kommende beboere som planlagt kunne flytte ind til februar. 

Men forvaltningen har opgivet at lave en lokalplan, som kan overholde de støjgrænser, der gælder for boliger i en ny lokalplan, har den ifølge Randers Amtsavis oplyst til byrådet.

Tilbage står ifølge avisen tre muligheder: At afprøve Planklagenævnets afgørelse ved domstolene, at bruge de ti boliger til andre kommunale formål eller at sælge byggeriet til formål, der overholder den gældende lokalplan. Det er endnu uvist, hvilken mulighed kommunen vælger.

Til gengæld har kommunen fået travlt med at hurtigt finde et andet hjem til fem borgere med udviklingshandicap, som skulle have været de første beboere. Samtidig skal den i gang med at finde en anden, lovlig placering til at bygge nye institutionsboliger i stedet for de ti.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.