dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Randers må lave ny lokalplan for at lovliggøre handicapboliger

Planklagenævnet har underkendt byggeriet af ti handicapboliger, der står halvfærdige. Kommunen troede sig på sikker grund, men må nu rette ind med ny lokalplan.

RANDERS: Efter at Planklagenævnet har underkendt ti halvtfærdige handicapboliger i et industrikvarter i Paderup, indstiller kommunaldirektøren nu til politikerne, at lokalplanen ændres, så boligerne kan gøres færdige og lovlige. Det oplyser kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt til DK Nyt.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, vi er landet i. Vi står nu med en række borgere, der ikke kan flytte ind som forventet. Der blev for ti år siden truffet en afgørelse om, at der kunne bygges boliger på området. I forbindelse med forslaget om at bygge de ti nye boliger har man derfor vurderet, at det var eksisterende lovlig anvendelse, og derfor mente man ikke, der skulle udarbejdes en ny lokalplan, siger Jesper Kaas Schmidt.

Det var foreningen Lev, der klagede til nævnet over udvidelsen, da den ikke mente, at placeringen af boligerne var værdigt for de udviklingshæmmede borgere. Planklagenævnet forholdt sig dog til den eksisterende lokalplan, der fastsætter, at området må anvendes til service- og publikumsorienterede formål som fx detailhandel, kontorer og restauranter, og hvortil nævnet altså vurderer, at handicapboliger ikke hører under.

Ny lokalplan

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt siger videre, at kommunen selvfølgelig skal overholde reglerne som alle andre og derfor tager Planklagenævnets afgørelse til efterretning:

- Min indstilling til byrådet er, at vi udarbejder en ny lokalplan for boligerne. Det betyder, at de vil blive lovlige og dermed kan anvendes. Det er klart, at vi også gerne indgår i dialog med Lev.

- Indflytningstidspunktet var fastsat til 1. februar 2024, men vi kan allerede nu sige, at det kan vi ikke nå i forhold til processen med udarbejdelse af en ny lokalplan. Vi kan i dag ikke sige, hvornår borgerne kan flytte ind. Men vi vil holde de kommende borgere og pårørende orienteret, siger kommunaldirektøren.

cwa

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.