RANDERS: 15 tekniske servicemedarbejdere fra Randers Kommune og RandersBolig har gennemført den godt tre år lange faguddannelse til ejendomsservicetekniker på rekordtid og med flotte resultater.
Forløbet er et led i Randers Kommunes strategi om at opkvalificere medarbejdere ved hjælp af jobrotation, hvor ledige bliver ansat som vikarer, mens medarbejderne er på uddannelse. Og det har været en så stor succes, at et nyt hold allerede har sat sig på skolebænken.
- Dette projekt, som er det første af sin art, rummer rigtig mange positive elementer. Først og fremmest er det et bevis på, at voksne, som ikke har været på skolebænken i mange år, kan klare sig rigtig flot igennem en erhvervsuddannelse. Og samarbejdet mellem en privat og en offentlig arbejdsplads har givet en særlig dynamik - og ikke mindst har det givet nogle gode åbninger til arbejdsmarkedet for en gruppe ledige, siger Helle Bonde, der er afdelingsleder hos Center for Kompetenceudvikling og Jobrotation i Randers Kommune.
Mens de ansatte har været på uddannelse har 15 ledige haft job som vikarer. 12 af dem er fortsat på arbejdsmarkedet, og tre af disse er i tilknytning til deres ansættelse gået i gang med uddannelsen til ejendomsservicetekniker.
Et nyt hold medarbejdere begyndte på skolebænken i maj, og denne gang er kredsen af deltagende arbejdspladser udvidet, sådan at der er deltagere fra Randers Bolig og Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og Randers Kommuner. Også dette forløb er tilrettelagt som jobrotation, hvor ledige fungerer som vikarer, mens de ansatte er på uddannelse.
Jobrotationsprojektet er kommet i stand gennem et samarbejde mellem Randers Kommune, RandersBolig, Ejendomsserviceteknikernes Landsforbund, FOA, Tradium, Aarhus Tech, Jobcenteret og Randers Kommunes Center for kompetenceudvikling og jobrotation.
De 15 nyuddannede ejendomsserviceteknikere har kunnet gennemføre den ellers tre år og tre måneder lange uddannelse på et år. Dette har været muligt, fordi deltagerne har kunnet få godskrevet deres erhvervserfaring, og derfor kan gennemføre uddannelsen som en såkaldt merituddannelse. Og de bestod svendeprøven med særdeles gode resultater. Fem fik svendebrev med ros, tre fik svendebrev med bronzemedalje og fire med sølvmedalje.
I maj 2012 begyndte et nyt hold medarbejdere på uddannelsen. Også dette forløb bliver gennemført ved hjælp af jobrotation.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.