
Når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i dag onsdag fremlægger regeringens udspil til en ny beskæftigelsesreform, er det med ændringer for kommunernes nuværende rolle på området. Det skriver flere landsdækkende medier.
I alt vil regeringen med reform-udspillet 'Vejen til varig beskæftigelse - den enkelte i centrum' bruge 500 mio. kr. på at uddanne ledige på dagpenge. Heraf skal cirka halvdelen af pengene findes ved at annullere kravet til kommunerne om at sende alle ledige i aktivering. Resten skal bl.a. findes ved afbureaukratiserng.
Samtidig får kommunerne frataget refusionen fra staten for at sende ledige i aktivering, såsom løntilskudsjob eller praktik. I stedet skal kommunerne betale hele udgiften selv, når jobcentret sender ledige i aktivering.
A-kasserne skal styrkes
Regeringens mål er at få givet godt 16.000 et uddannelsesløft ved hjælp af reformen frem mod 2020. Det skal ske ved at lade ufaglærte og ledige over 30 år tage to års uddannelsesorlov, hvor de kan modtage op til 80 pct. af dagpengesatsen og låne sig til de resterende 20 pct.
Uddannelserne skal tilbydes ledige via jobcentrene efter seks måneder og ikke ni eller 12 måneder, som det er tilfældet i dag. Efter seks måneder får A-kasserne ansvaret for de ledige medlemmer og arbejdet med at tilbyde uddannelsesløft.
A-kassernes rolle bliver dermed styrket med reformen.
hns
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.