I løbet af knap ti år er antallet af borgere, der tilbydes revalidering, mere end halveret. Ekspert i socialret vurderer, at kommunernes praksis kan være ulovlig, skriver Fagbladet 3F.
I 2004 blev 30.500 danskere hjulpet videre til at forsørge sig selv via såkaldt revalidering. I 2013 er det tal mere end halveret. Kun 13.048 personer modtog en revalidering sidste år, viser tal fra jobindsats.dk. I fagforeningen 3F oplever man, at det er blevet sværere at få omskoling og videreuddannelse til sygdomsramte eller nedslidte medlemmer.
- Desværre oplever mange af vores lokalafdelinger, at de løber panden mod en mur hos kommunerne, siger Ellen K. Lykkegård, der er socialpolitisk ansvarlig i 3F.
Hos KL mener konsulent Line Mortensen, at kommunerne tilbyder de nye ressourceforløb og fleksjob i stedet for revalidering.
- Revalidering er dyrere end mange andre værktøjer - det er ikke nogen hemmelighed. Men jeg har ikke belæg for at sige, om det er en del af forklaringen, siger hun.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.