En hørehæmmet mand, som tillbage i marts meldte sig selv for socialt bedrageri for omkring 600.000 kr., har i månederne efter deltaget i møder med politi, kommuner og styrelser om huller i lovgivningen, der potentielt åbner for, at døve og tegnsprogstolke kan misbruge døves ret til 20 timers betalt tolkebistand om ugen i forbindelse med deres arbejde. Ifølge Politiken har et sådant misbrug fundet sted 'i adskillige år'.
Ifølge avisen er den gængse metode, at en døv og en tolk i samarbejde fakturerer kommunen for tolketimer, som aldrig er ydet. Med en timepris for en tegnsprogstolk på mellem 650 kr. og 980 kr. kan der udløses en en indtægt på op til 78.400 kr. om måneden, som parterne således kan dele, skriver Politiken.
Kommuner over hele landet undersøger ifølge avisen derfor i øjeblikket sager om muligt socialt bedrageri med tolkemidler, og også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har iværksat en undersøgelse på området, hvor der vil blive fremlagt resultater i august, skriver Politiken
KL har ikke været involveret i enkeltkommuners undersøgelser og vil ikke forholde sig til sagen, før der fremlægges resultater af igangværende undersøgelser, skriver avisen. Foreningen af Tegnsprogstolke har ikke ønsket at udtale sig til Ritzau.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.