SLAGELSE: Fleksjobstillinger er en mangelvare i mange af landets kommuner. Derfor skal en ny enhed under Jobcenter Slagelse nu styrke indsatsen for at oprette såkaldte socialøkonomiske virksomheder, hvor borgere, som er blevet visiteret til et flexjob, kan få arbejde. Det oplyser kommunen.
- Den nye enhed skal hjælpe med at skabe job til ledige med nedsat arbejdsevne, så de ikke er nødt til at gå passive rundt på ledighedsydelse, forklarer Helle Jacobsen (V), formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.
Med oprettelsen af den nye enhed får Jobcenter Slagelse bedre mulighed for at hjælpe og guide lokale virksomheder med at oprette socialøkonomiske virksomheder.
Hvis forsøget med de socialøkonomiske virksomheder bliver en succes, kan Slagelse Kommune spare udgifter til ledighedsydelse på op til 2,6 mio. kr. om året.
bi
Socialøkonomiske virksomheder arbejder for at fremme et socialt, sundheds- eller miljømæssigt formål. Indtjeningen kommer gennem salg af produkter eller ydelser, men kan også suppleres med tilskud fra puljer eller fonde. Et eventuelt overskud geninvesteres i udviklingen af virksomheden.
Socialøkonomiske virksomheder er uafhængige af den offentlige sektor, og kan derfor oprette og nedlægge sig selv
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.