dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Socialdirektør siger op efter flere afsløringer på sikret institution

Socialdirektør i Region Sjælland har opsagt sin stilling efter flere historier om farlige forhold på den sikrede institution Bakkegården.

SJÆLLAND: Michael Nørgaard har opsagt sin stilling som socialdirektør i Region Sjælland. Det bekræfter regionsrådsmedlem og formand for Social- og Psykiatriudvalget i Region Sjælland, Tina Boel (SF), overfor TV2 ØST

- Jeg kan bekræfte, at han har opsagt sin stilling som socialdirektør. Mere kan jeg ikke sige om det, da det er en personalesag, siger Tina Boel til mediet. 

Tina Boel oplyser, at udvalget fik besked om Michael Nørgaards opsigelse ved det seneste udvalgsmøde den 9. februar. Og i et skriftligt svar fortæller regionen, at socialdirektøren sagde op den 7. februar. 

Opsigelsen kommer blandt andet på baggrund af Politikens afsløringer om, at unge vikarer smuglede piller og hash ind til unge indsatte på den sikrede institution Bakkegården i Nykøbing Sjælland. Vikarerne indtog også selv pillerne under nattefester med de unge i juli 2022.

Tina Boel kan ikke oplyse, om Michaels Nørgaards opsigelsen hænger sammen med Politikens afsløringer. 

Flere påbud 

Men afsløringerne forsætter med at hagle ned over Bakkegården. Således kan Politiken fortælle, at flere medarbejdere er blevet voldeligt overfaldet på den sikrede institution. Alene de seneste tre år har den modtaget 15 alvorlige påbud om sikkerheden fra Arbejdstilsynet. 

Senest for fire uger siden modtog Bakkegården tre nye alvorlige strakspåbud om sikkerheden, der har fået Tea Torbenfeldt Bengtsson, professor på Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, til at kalde forholdene for "meget alvorlige".

- Der er tale om ekstremt farlige vilkår og et farligt miljø for både medarbejderne og de anbragte unge, siger hun til Politiken.

Den nyudnævnte forstander på institutionen, Peter Jørgensen, der tog over efter den daværende leder Bente Kermenoglou, oplyser til Politiken, at han har behov for at sætte sig grundigere ind i sine opgaver, før han udtaler sig.

Region Sjællands direktør på socialområder, Michael Nørgaard, skriver til avisen, at "påbud om manglende sikkerhed er alvorligt og kræver handling".

Ifølge ham har regionen lavet en handleplan for at forbedre sikkerheden. Man vil benytte eksterne arbejdsmiljørådgivere for at gennemføre en analyse af de mange påbud.

mag

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.