SKIVE: - I kommuner med stor tradition for, at man udbyder hjemmeplejen til private firmaer, er det temmelig udbredt, at man stiller de her kompetencekrav. Der er flere kommuner på Sjælland, hvor det er tilfældet. Det bliver mere udbredt, fortæller Elsebeth Hummelgaard, der er myndighedschef i Skive, til DR Midt og Vest.
Grunden til kravet er, at de borgere, som skal modtage hjælpen i eget hjem, bliver dårligere. Ifølge kommunen kan det skyldes, at de sendes hurtigere hjem fra sygehuset og også kan have psykiske og sociale sygdomme:
- Det kræver, at vores medarbejdere har et rimeligt højt kompetenceniveau. Det er egentlig ganske få, der er helt uuddannede, men nu er vi kommet dertil, hvor vi må stille højere krav, forklarer Elsebeth Hummelgaard.
I dag er der flere ufaglærte i den private hjemmepleje end i den kommunale. I Skives kommunale hjemmepleje er der omkring 1100 medarbejdere. Under 1 pct. er uuddannet personale.
Læs hele historien på DR Midt og Vest
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.